Το Keeppet είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα για υπηρεσίες φιλοξενίας ζώων καθώς και άλλες υπηρεσίες φροντίδας ζώων. Συνδέουμε όσους θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας ζώων στο σπίτι τους, τους keepers, με ανθρώπους που αναζητούν υπηρεσίες φιλοξενίας για το ζωάκι τους όσο εκείνοι λείπουν. Παρέχουμε ασφαλείς διαδικασίες ηλεκτρονικής πληρωμής, εξυπηρέτηση πελατών και δωρεάν κτηνιατρική υποστήριξη για όλες τις υπηρεσίες που κλείνονται μέσα από το site μας.

<pΗ διαδικασία για να εγγραφείτε ως Keeper και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας είναι απλή και δωρεάν:

Δημιουργείτε ένα προφίλ με πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρετε, το σπίτι σας όπου θα φιλοξενείτε τα ζώα και την εμπειρία που έχετε στη φροντίδα ζώων. Διαμορφώνετε μόνοι σας την τιμή των υπηρεσιών σας, ελέγχετε μέσω του ημερολογίου τις ημερομηνίες που είστε διαθέσιμοι και αποφασίζετε ποιες κρατήσεις θα κάνετε αποδεκτές.

Εμείς επενδύουμε στο marketing των υπηρεσιών σας προς δυνητικούς πελάτες, ιδιοκτήτες κατοικιδίων, ώστε να δουν το προφίλ σας και να σας αξιολογήσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες κάνουν κράτηση online, και πληρώνουν ηλεκτρονικά. Η αμοιβή σας μεταφέρεται αυτόματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μετά την ολοκλήρωση της φιλοξενίας, μείον την προμήθεια του Keeppet.

Αν θέλετε να γίνετε keeper θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα πλήρες προφίλ με πληροφορίες για την εμπειρία σας με τα ζώα και για το σπίτι σας, για τις συνθήκες διαμονής που θα προσφέρετε στο ζώο, φωτογραφίες του χώρου σας, στοιχεία για τα δικά σας κατοικίδια. Δε θα μοιραστούμε ποτέ το επώνυμο, το email σας, τη διεύθυνσή σας, ή το τηλέφωνο σας παρά μόνο αν αποδεχτείτε μία αίτηση κράτησης, ώστε στη συνέχεια να επικοινωνήσει μαζί σας ο ιδιοκτήτης του ζώου για να συμφωνήσετε τις λεπτομέρειες της φιλοξενίας για το κατοικίδιό του.

Συμπληρώστε όλες τις ενότητες της φόρμας εγγραφής σας ως keeper. Αν θέλετε βοήθεια με ιδέες, δείτε το παράδειγμα προφίλ που έχουμε δημιουργήσει εδώ. Προσθέστε πολλές καλές φωτογραφίες του χώρου και του κήπου σας καθώς και δικές σας φωτογραφίες ή και των ζώων σας αν έχετε. Στην περιγραφή αναλύστε για ποιους λόγους είστε ο καταλληλότερος άνθρωπος να φιλοξενήσει τα ζωάκια, όπως περιγραφή των δραστηριοτήτων που θα κάνουν μαζί σας, κλπ. Επισκεφθείτε τη λίστα των διαθέσιμων σημάτων και πιστοποιήσεων ώστε να μάθετε πώς μπορείτε να τα αποκτήσετε για να κάνετε το προφίλ σας ακόμη πιο ελκυστικό, πιο αξιόπιστο και πιο δημοφιλές στις αναζητήσεις των χρηστών. 

Βεβαίως. Πρώτα από όλα διαβάστε εδώ τις οδηγίες μας για το πώς θα φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο προφίλ. Συγκρίνετε το προφίλ σας με το παράδειγμα προφίλ που έχουμε ετοιμάσει ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλα τα απαραίτητα. Αν χρειαστείτε περισσότερη βοήθεια, στείλτε μας email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή κάντε μαζί μας chat και θα χαρούμε να σας καθοδηγήσουμε. 

Το προφίλ σας ενεργοποιείται αυτόματα και είναι ορατό στις αναζητήσεις μόλις ολοκληρώσετε όλα τα βήματα που απαιτούνται. 

Μπορείτε να επισκέπτεσθε τον πίνακα ελέγχου στο προφίλ σας κάθε φορά που κάνετε log in στον λογαριασμό σας στο Keeppet . Μέσα από τον πίνακα ελέγχου μπορείτε να αποδέχεστε κρατήσεις, να κάνετε αλλαγές στο προφίλ σας, να διαχειρίζεστε το ημερολόγιό σας και να ανανεώνετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων μπορούν να στέλνουν αίτημα για κράτηση διαμονής του ζώου τους. Κάθε φορά που θα δέχεστε μήνυμα από ιδιοκτήτη, εμείς θα σας στέλνουμε ενημέρωση στο email σας ή και SMS εφόσον το έχετε επιλέξει, ώστε να μπείτε άμεσα στο site μας και να απαντήσετε μέσω της λειτουργίας μηνυμάτων στον πίνακα ελέγχου. Εφόσον έχετε αποδεχθεί μια κράτηση, ο ιδιοκτήτης του ζώου μπορεί να σας στείλει αίτημα γνωριμίας, ώστε να συναντηθείτε λίγες μέρες πριν τη φιλοξενία και να βεβαιωθεί ότι είστε ο ιδανικός keeper του. ;

Το αίτημα γνωριμίας επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να γνωριστούν με τους keepers λίγες μέρες πριν τη φιλοξενία, προκειμένου να βεβαιωθούν αν όντως είναι οι κατάλληλοι για να φιλοξενήσουν το ζωάκι τους. Αίτημα γνωριμίας μπορεί να σας στείλει ο ιδιοκτήτης, μόνο εφόσον έχετε ήδη αποδεχθεί το αίτημα κράτησης για το ζωάκι του.  Αν δεν θέλετε να γίνει η γνωριμία στο σπίτι σας, μπορείτε να συναντήσετε τον ιδιοκτήτη και το ζωάκι του σε ένα κοντινό πάρκο ή καφέ. Αν δεν δεχθείτε να κάνετε συνάντηση γνωριμίας, ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση χωρίς να λάβετε ακυρωτικά. Στην περίπτωση που γίνει η συνάντηση γνωριμίας και κάτι δεν πάει καλά, τότε οποιοδήποτε από τα δύο μέρη, είτε εσείς είτε ο ιδιοκτήτης μπορεί να ακυρώσει την κράτηση, χωρίς ακυρωτικά.

Όταν λαμβάνετε αίτημα κράτησης, ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου θέλει να φροντίζετε το ζωάκι του όσο θα λείψει. Μόλις αποδεχθείτε το αίτημα, η πιστωτική κάρτα του θα χρεωθεί. Μπορείτε επίσης να αρνηθείτε το αίτημα, ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες.

Το δημόσιο προφίλ σας στο keeppet, περιέχει μόνο τις πληροφορίες που αφορούν στις υπηρεσίες που προσφέρετε, το χώρο που θα φιλοξενήσετε τα κατοικίδια. Η διεύθυνσή σας καθώς και τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν κλειδωμένα και μυστικά.

Δεν μοιραζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες (τηλέφωνο, διεύθυνση, email), παρά μόνο όταν αποδεχθείτε μία κράτηση διαμονής και χρεωθεί η πιστωτική κάρτα του ιδιοκτήτη κατοικίδιου που σας έχει επιλέξει. Εφόσον το κάνετε, τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα δοθούν αυτόματα στον πελάτη σας ώστε να επικοινωνήσει μαζί σας για να συμφωνήσετε όλες τις λεπτομέρειες. Αντίστοιχα κι εσείς λαμβάνετε τα δικά του στοιχεία επικοινωνίας.

Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρετε μία άριστη εμπειρία φιλοξενίας. Σε συνδυασμό με το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας που επιτρέπει τη φιλοξενία ως και δύο κατοικίδιων σε διαμέρισμα ταυτόχρονα, θέτουμε από την πλευρά μας σε δύο το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ζώων για ταυτόχρονη φιλοξενία είτε έχετε διαμέρισμα είτε σπίτι με κήπο. Στόχος μας είναι διασφαλίσουμε ότι κάθε ζωάκι θα έχει την άριστη φροντίδα και εμπειρία φιλοξενίας που δικαιούται. 

Η υπηρεσία αυτή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο Keeppet, ωστόσο πολύ σύντομα θα προστεθεί στις προσφερόμενες υπηρεσίες και θα μπορείτε να προσφέρετε ημερήσια φροντίδα ζώων στον χώρο τους, εφόσον το επιθυμείτε.

Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων φιλτράρονται από τον ίδιο τον χρήστη ανάλογα με τα κριτήρια που θέτει. Η αναζήτηση είναι δυναμική, αλλά υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε το προφίλ σας πιο ορατό και να εμφανίζεστε στα τοπ αποτελέσματα. 

  • Άμεση και συνεπής ανταπόκριση στα αιτήματα 
  • Κλείστε όσες περισσότερες κρατήσεις γίνεται 
  • Λάβετε άριστες κριτικές 
  • Κάντε δωρεές για τα ζώα 
  • Πιστοποιήστε την ταυτότητα και τις υπηρεσίες σας μέσω Facebook 
  • Πείτε στους φίλους σας για το Keeppet 
  • Αποκτήστε όσο γίνεται περισσότερα Badges 

 

Η χρέωση της φιλοξενίας γίνεται στην πιστωτική κάρτα του ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη μόλις επιβεβαιώσετε το αίτημα κράτησης που έχετε δεχθεί. Το ποσό αυτό αποδίδεται στον τραπεζικό λογαριασμό σας 1 μέρα μετά την ολοκλήρωση της φιλοξενίας, μείον την  προμήθειά μας (15%).

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να δωρίζετε ένα ποσοστό της αμοιβής σας στην φιλοζωική οργάνωση με την οποία συνεργαζόμαστε. Η απόδοση της δωρεάς θα γίνεται αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η χρέωση των υπηρεσιών σας.

Όχι, όλες οι πληρωμές πρέπει να γίνονται μέσω του Keeppet. Ως keeper συμφωνείτε ότι όλες οι συναλλαγές (ακόμη και συχνές, επαναλαμβανόμενες συναλλαγές με τους ίδιους πελάτες) θα χρεώνονται μέσω του Keeppet. Τα προνόμια που σας προσφέρει το Keeppet και η πρόσβαση σε πελάτες αφορούν σε συναλλαγές που διεκπεραιώνονται μέσω του site μας. Αν δεν σεβαστείτε αυτό τον όρο, η συνεργασία σας με το Keeppet  θα τερματιστεί οριστικά. 

Δεν απαιτούμε ούτε ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να δίνουν χρηματικό φιλοδώρημα στους keepers. Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική μας δεν απαγορεύει το φιλοδώρημα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του ζώου να το αποφασίσει. Θυμηθείτε ωστόσο ότι δεν μπορείτε να πληρωθείτε μετρητοίς για τις υπηρεσίες διαμονής που έχετε προσφέρει σε ένα ζώο. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε οριστική διακοπή της συνεργασίας σας με το Keeppet.

Για να ελέγξετε τις συγκεκριμένες παρακρατήσεις και καταθέσεις στο Wallet σας, δείτε τους Όρους Πληρωμών

Ως έλληνες πολίτες, οφείλετε να εφαρμόζετε τους νόμους που αφορούν στη δήλωση και φορολογία εισοδήματος. Το Keeppet δεν μπορεί να σας προσφέρει φορολογικές συμβουλές ή καθοδήγηση για θέματα φορολογίας εισοδήματος και απασχόλησης. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείτε στον λογιστή σας.

Ως υπεύθυνος keeper φροντίζετε ώστε το ζωάκι να είναι απολύτως ασφαλές στη διάρκεια της φιλοξενίας. Εάν συμβεί οτιδήποτε έκτακτο όπως μια αδιαθεσία του ζώου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον ιδιοκτήτη του προκειμένου να σας δώσει οδηγίες. Πιθανότατα θα σας ζητήσει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο του ζώου. Εναλλακτικά κι εφόσον συμφωνεί ο ιδιοκτήτης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα των κτηνιάτρων μας που θα σπεύσουν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στο ζωάκι χωρίς χρέωση.

Για να νιώθετε πιο ήσυχοι, θυμηθείτε να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου τα στοιχεία επικοινωνίας ενός ατόμου της εμπιστοσύνης του, ώστε αν παραστεί ανάγκη και δεν βρίσκετε τον ίδιο, να μπορείτε να μιλήσετε με έναν δικό του άνθρωπο. Ο άνθρωπος αυτός θα πρέπει να έχει λάβει από τον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου για το τι να κάνει σε περίπτωση που τον καλέσετε. 

Αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή τραυματισμός στο ζώο θα πρέπει πρώτα να ενημερώσετε άμεσα τον ιδιοκτήτη του ζώου και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του. Πιθανότατα θα σας ζητήσει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό του. Εφόσον χρειαστεί κτηνίατρος, ο keeper είναι υπεύθυνος να μεταφέρει το κατοικίδιο στον πλησιέστερο κτηνίατρο ή τον κτηνιάτρό του. Το Keeppet θα καλύψει τα έξοδα της αρχικής εξέτασης (βλ. όρους χρήσης) ενώ ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει τα κόστη φαρμάκων/ ειδικής τροφής που τυχόν χρειαστεί. Σε περίπτωση που ο keeper χρειαστεί να καλύψει τα κόστη, θα λάβει τα χρήματα στο λογαριασμό του με την επίδειξη των σχετικών αποδείξεων (από το Keeppet και τον ιδιοκτήτη αντίστοιχα)  

 

Φυσικά. Κατανοούμε ότι δεν μπορείτε να είστε διαθέσιμοι σε μόνιμη βάση για υπηρεσίες φιλοξενίας. Για το λόγο αυτό έχετε τον πλήρη έλεγχο της ορατότητας του προφίλ σας στις αναζητήσεις. Μπορείτε να κάνετε το εξής: 

Μπείτε στο λογαριασμό σας στο Keeppet  

Στον πίνακα ελέγχου επιλέξτε το tab Ημερολόγιο 

Επιλέξτε μεταξύ Ορατός στις Αναζητήσεις/ Αόρατος στις Αναζητήσεις 

Επίσης, στο ημερολόγιό σας μπορείτε να επιλέξετε τις ημερομηνίες που δεν είστε διαθέσιμος. Με αυτόν τον τρόπο το προφίλ σας θα εξακολουθήσει να είναι ορατό. 

Δεν απαιτείται άδεια, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε και να τηρείτε τη νομοθεσία που αφορά στην φροντίδα και την ασφάλεια των ζώων. 

Δεν έχετε ευθύνη για τυχόν ασθένεια ή αδιαθεσία που μπορεί να εμφανίσει το ζωάκι, ωστόσο ευθύνεστε για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν λόγω δικής σας αμέλειας, όπως για παράδειγμα αν βγάλετε ένα σκυλάκι βόλτα χωρίς λουρί και αυτό τραυτιστεί ή αν αφήσετε ανοιχτό το παράθυρο του σπιτιού σας και το γατάκι που φιλοξενείτε βρει την ευκαιρία να εξερευνήσει τη γειτονιά… Η φιλοξενία κατοικιδίων απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και υπευθυνότητα και θα πρέπει να είστε απόλυτα τυπικοί και προσεκτικοί με τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Ελευθερίες που μπορεί να δίνετε στο δικό σας κατοικιδίο μπορεί να αποβούν σε βάρος του κατοικίδιου που φιλοξενείτε, γι’ αυτό τηρήστε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα σας δώσει ο ιδιοκτήτης του.

Μάθε τα νέα μας!