Ήξερες ότι ο τρόπος που κουνά μια γάτα την ουρά της μας δείχνει τη διάθεσή της; Είτε είσαι keeper και φιλοξενείς γατούλες μέσω του Keeppet.gr είτε είσαι ιδιοκτήτης γάτας, αυτές οι γνώριμες κινήσεις στην ουρά μιας γάτας θα σε βοηθήσουν να ερμηνεύσεις καλύτερα τη συμπεριφορά της.

Ας αναλύσουμε 9 διαφορετικές θέσεις της ουράς μιας γάτας και το τι σημαίνουν για το πώς νιώθει. Ο Dr. Carlo Siracusa, βοηθός καθηγητή στην κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, αναφέρει στο National Geographic ότι η ουρά σε συνδυασμό με τη στάση του σώματος μας δείχνει πολλά για τη διάθεση μιας γατούλας.

Ουρά που κινείται μαλακά: Όταν μια γάτα είναι σαν να κοιμάται αλλά κουνάει την ουρά της και τη χτυπάει κάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι μεν χαλαρή, όμως έχει και το μυαλό της κάπου εκεί γύρω, σε κάποιον ήχο, σε κάποια κίνηση.

Ουρά που κινείται σαν μαστίγιο: Όταν την κουνάει σαν μαστίγιο σημαίνει ότι είναι αλέρτ και νευριασμένη. Τότε καλύτερα να μην την ακουμπήσεις καθώς είναι κάτι που δεν το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή.

Όρθια ουρά σε ήρεμη γάτα: Η τελείως όρθια ουρά που γίνεται μετά σαν άγκιστρο δείχνει ότι σας καλωσορίζει. Όταν η γάτα σας κρατά την ουρά της ψηλά στον αέρα καθώς κινείται στην επικράτειά της, εκφράζει εμπιστοσύνη και ικανοποίηση. Δώσε έμφαση στην άκρη μιας όρθιας ουράς. Μια μικρή σύσπαση μπορεί να σημαίνει μια ιδιαίτερα χαρούμενη στιγμή.

Ουρά που κινείται πολύ γρήγορα: Δείγμα επιθετικότητας.

Φουντωτή ουρά: Μια ουρά που μοιάζει με καθαριστικό σωλήνων υποδηλώνει μια έντονα ταραγμένη, πιεσμένη και/ή φοβισμένη γάτα που προσπαθεί να φανεί μεγαλύτερη για να αντιμετωπίσει κάποιον κίνδυνο.

Χαμηλωμένη ουρά: Μια ουρά τοποθετημένη ευθεία προς τα κάτω μπορεί να σηματοδοτεί άγχος ή επιθετικότητα. Ωστόσο, ορισμένες ράτσες, όπως οι περσικές γάτες, τείνουν να τοποθετούν την ουρά τους χαμηλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Κατεβασμένη ουρά: Δείγμα ότι η γάτα είναι σε άμυνα. Επίσης, όταν οι γάτες νιώθουν φόβο, κάνουν καμπούρα και ξεφυσούν. Αν η γάτα έχει την ουρά κουλουριασμένη κάτω από το σώμα της είναι δείγμα φόβου ή υποταγής. Κάτι την έχει στρεσάρει.

Κυρτή σαν ερωτηματικό: Υποδηλώνει παιχνιδιάρικη διάθεση. Η γάτα είναι ανοιχτή να παίξει μαζί σου.

Τυλιγμένη γύρω από μια άλλη γάτα: Μια ουρά τυλιγμένη γύρω από μια άλλη γάτα είναι σαν να βάζεις το χέρι σου γύρω από ένα άλλο άτομο. Εκφράζει φιλία!

Συνδυασμός κινήσεων: Μπορεί να ερμηνευτεί μόνο αν λάβουμε υπόψη τη γενικότερη στάση του σώματος και τις κινήσεις τους. Για παράδειγμα, αν μια γάτα, εκεί που κάθεται, ξαφνικά τρέχει πέρα δώθε σε ένα χώρο, αυτό σημαίνει ότι νιώθει φόβο, αναστάτωση ή περιέργεια.

Με πληροφορίες από petpet.news και hillspet.com.

FaLang translation system by Faboba

Μάθε τα νέα μας!