Θέλετε να αποκτήσετε ένα σκυλάκι; Πριν επιλέξετε τον τετράποδο σύντροφό σας, καλό είναι να ενημερωθείτε για τα βασικά χαρακτηριστικά της ράτσας του καθώς οι διαφορετικές φυλές έχουν και μοναδικές ανάγκες. 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς ράτσες και τυχόν θέματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν:

 

Μπουλντόγκ

Το Μπουλντόγκ είναι χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο, αλλά οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω ανατομίας είναι επιρρεπές σε αναπνευστικές δυσκολίες, παθαίνει υπερθέρμανση σε ζεστό καιρό, και ενδέχεται να έχει σοβαρά δερματικά προβλήματα. Λάβετε υπόψη ότι για τους λόγους αυτούς μπορεί να είναι πιο υψηλής συντήρησης και ακριβό σε σχέση με άλλες φυλές.

 

 

 

Μπόρντερ κόλλεϊ

Θεωρούνται τα πιο έξυπνα σκυλιά! Ως πρώην σκυλιά εργασίας, χρειάζονται πολλή διέγερση και πρόκληση στη ζωή τους. Αυτό μπορεί να είναι μια προστιθέμενη αξία, αν σας αρέσει να παίζετε και να ασκήστε με το σκύλο σας. Αλλά αν δεν μπορείτε να του παρέχετε τη διέγερση που χρειάζεται, μπορεί να έχετε ένα πολύ δυσαρεστημένο σκυλί στα χέρια σας. Και με την εξυπνάδα που το διακρίνει, ποιος ξέρει τι σκανταλιές θα κάνει…

 

 

Μεγάλοι Δανοί

Όμορφοι και επιβλητικοί, οι Μεγάλοι Δανοί πραγματικά ξεχωρίζουν. Αφήστε δε που όταν γαβγίζουν ακούγονται τρία τετράγωνα πιο κάτω. Βεβαίως είναι γλυκύτατοι αλλά δαπανηροί τόσο για να τους αγοράσετε όσο και για να τους συντηρήσετε. Ακριβή είναι και η κτηνιατρική υποστήριξη για αυτό το μέγεθος σκύλου…

 

 

Γερμανικός Ποιμενικός

Απλά υπέροχος και ας είναι ο …τρίτος εξυπνότερος μετά το μπόρντερ κόλλεϊ και το κανίς.  Διαθέτει οξυδέρκεια, ευλυγισία, έχει πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά. Ταυτόχρονα είναι και πολύ καλός φύλακας. Η ιδιαίτερη ανατομία του στα πίσω πόδια που του χαρίζει μεγάλη αλτικότητα μπορεί να του δημιουργήσει και προβλήματα. Συχνά αντιμετωπίζει φθορές στα ισχία του ή και εκφυλισμό των ισχίων και πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή. 

Μάθε τα νέα μας!