Χωρίς την κατάλληλη μέθοδο, η ώρα του μπάνιου για το κατοικίδιο σου μπορεί να μετατραπεί σε χάος. Ακολούθησε τις πρακτικές συμβουλές παρακάτω ώστε το πλύσιμο του σκύλου σου να είναι ευχάριστο και για τους δυο σας.

Φτιάξε αντιολισθητική ζώνη!                                                                                                                                                                           

Για να μη γλιστράει στην μπανιέρα και παιδεύεστε, τοποθέτησε μια πετσέτα ή ένα χαλάκι από καουτσούκ στο πάτωμα της μπανιέρας.

Βούρτσισε το

Προετοίμασε το τρίχωμα του σκύλου για το μπάνιο του, κάνοντας πρώτα ένα καλό βούρτσισμα. Αυτό αφαιρεί κόμπους που μπορούν να γίνουν χειρότερα στο νερό και φέρνει στην επιφάνεια τα βρώμικα στοιχεία ώστε να ενεργήσει καλύτερα το σαμπουάν.
 
Κράτα τα Ρούχα Στεγνά

Το σκυλί σου θα έχει πιθανώς την τάση να τινάξει το υπερβολικό νερό από το τρίχωμα του. Φόρεσε ρούχα που δεν σε νοιάζει να λερωθούν ή μια ποδιά για να παραμείνουν στεγνά. Ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια βοηθά επίσης για να προστατεύσεις τα χέρια και τα νύχια σου.
 
Φιλικό προς τα κατοικίδια Σαμπουάν

Πάντα να χρησιμοποιείς σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένα για σκύλους. Τα κατοικίδια έχουν διαφορετικό επίπεδο pH του δέρματος σε σχέση με τον άνθρωπο, και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.
 
Σαπουνάδα και ξεπλένεις

Μην ξεχνάς τα πόδια! Θυμήσου να πλύνεις  ανάμεσα στα δάκτυλα του ζώου, στις πτυχές του δέρματος, κάτω από την ουρά, και γύρω από τους γλουτούς. Καθάρισε απαλά το πρόσωπό του με μια ζεστή πετσέτα, και φρόντισε να κρατήσεις το σαμπουάν και το υπερβολικό νερό μακριά από τα αυτιά και τα μάτια του.
 
Ώρα για την Πετσέτα 

Μόλις το ζώο τινάξει το νερό από πάνω του, σκούπισε το με ελαφριά χτυπήματα με μια πετσέτα και στη συνέχεια βούρτσισε τους κόμπους που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί.

Έτοιμο!  

Τόσο εύκολο! ώρα να απολαύσει μια λιχουδιά, αφού ήταν τόσο καλό παιδί! 

   

 

Μάθε τα νέα μας!