Τα ξεχωρίζεις αμέσως. Είτε τα θεωρείς όμορφα είτε χαριτωμένα άσχημα, τα μπουλντόγκ δε μοιάζουν με καμία άλλη ράτσα. Πόσοι ξέρουμε όμως ότι είναι από τα πιο γλυκά σκυλιά;

Τα μπουλντόγκ έχουν αγγλική καταγωγή και αρχικά τα χρησιμοποιούσαν οι κτηνοτρόφοι για να οδηγούν τα κοπάδια τους στην αγορά. Σήμερα, είναι γλυκά και συντροφικά σκυλιά που λατρεύουν τα παιδιά. Αυτό που δεν τους αρέσει, είναι η άσκηση. Ναι, είναι λίγο τεμπέληδες. Μία σύντομη βόλτα και πίσω στον καναπέ για ύπνο, είναι η ιδανική ζωή για ένα μπουλντόγκ.

Δυνατοί και τρυφεροί

Αν και ανήκουν στους ...κοντούς του ζωικού βασιλείου, είναι μυώδεις και δυνατοί σκύλοι. Τα σαγόνια τους είναι πλατιά και πολύ δυνατά, σχεδιασμένα για να αρπάζουν γερά τον αντίπαλό τους. Παρ’ όλ’ αυτά και σε αντίθεση με τους χαρακτήρες μπουλντόγκ που βλέπουμε σε κινούμενα σχέδια, τα σύγχρονα μπουλντόγκ είναι τρυφερά και ευγενικά. Είναι πολύ θαρραλέα αν χρειαστεί αλλά ποτέ δε θα πάνε γυρεύοντας. Συχνά χαρακτηρίζονται από μια ήρεμη αξιοπρέπεια και ενώ είναι φιλικά και παιχνιδιάρικα, μπορεί να γίνουν πεισματάρικα και προστατευτικά για την οικογένειά τους.

Βόλτα; προτιμώ τον καναπέ! 

Λατρεύουν τους ανθρώπους. Αναζητούν συνεχώς την προσοχή σας και η καλύτερή τους είναι να αράζουν δίπλα σας για χάδια και ύπνο. Δυστυχώς η μοναδική και χαριτωμένη κατασκευή τους τους δημιουργεί συχνά προβλήματα υγείας, ιδίως αναπνευστικά και θέματα στις αρθρώσεις τους. Τείνουν να παχαίνουν, δεν αντέχουν τη ζέστη και την υγρασία αλλά ούτε και το κρύο. Σαφέστατα είναι σκύλοι που πρέπει να μένουν μέσα στο σπίτι. Εξάλλου όταν είναι σε εσωτερικό χώρο, αυτό που θέλουν είναι να κοιμούνται και να χαϊδεύονται μέχρι να έρθει και πάλι η ώρα του φαγητού! Μην ξαφνιαστείτε αν τα ακούσετε να ρουθουνίζουν και να ροχαλίζουν δυνατά…

Αγαπούν πολύ τα παιδιά αλλά μην περιμένετε να παίζουν μαζί τους με τις ώρες. Θα συμμετέχουν για λίγο στα παιχνίδια και μετά θα έρθουν πάλι να σας βρουν και να αράξουν δίπλα σας παρατηρώντας τον κόσμο, ήσυχα.

Μάθε τα νέα μας!