Αν έχετε δύο σκυλάκια είναι συχνό το φαινόμενο, το ένα να ζηλεύει το άλλο και να διεκδικούν την αγάπη σας. Τί μπορείτε να κάνετε;

 Συμβουλές εκπαίδευσης

Είστε ότι πιο πολύτιμο για τα σκυλάκια σας. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να ασχοληθείτε προσωπικά για να εξομαλύνετε την κατάσταση αν ζηλεύουν μεταξύ τους.

Για να λύσετε το θέμα της ζήλιας, δεν πρέπει να μοιράζετε αμέριστα την προσοχή σας. Τα σκυλάκια σας θα πρέπει να πασχίζουν για να τα προσέξετε. Όταν βάζετε τον σκύλο σας να προσπαθήσει για να σας τραβήξει την προσοχή, το μυαλό του εστιάζει στην προσπάθεια και όχι στο συναίσθημά του. Βεβαίως θα πρέπει να ανταμοίψετε δίκαια την προσπάθεια και να μην προκαλέσετε καυγά. Η αγάπη και τα χάδια θα είναι ελεγχόμενα από σας.

Αν έρθουν μαζί και τα δύο σκυλάκια για να τραβήξουν την προσοχή σας, απομακρυνθείτε. Δώστε σημασία στον καθένα ξεχωριστά όταν είναι μόνος του μαζί σας ή αν είναι μαζί, κάντε τα να προσπαθήσουν (κάτσε, δώσε μου το χέρι σου) και μετά με ηρεμία χαϊδέψτε τα. Μην είστε υπερβολικοί καθώς ο ενθουσιασμός σας μπορεί να προκαλέσει καυγά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και το σύστημα “φιλαράκια” όταν τα σκυλάκια είναι μαζί. Θα πάρουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές όταν είναι ήρεμα στην παρουσία σας. Αν το ένα απομακρυνθεί σταματάτε να δίνετε προσοχή και λιχουδιές και στο άλλο. Έτσι μαθαίνουν ότι τα προσέχετε και τα επιβραβεύετε όταν είναι και τα δυο μαζί ήσυχα.

Μήπως οι συμβουλές αυτές σας θυμίζουν πώς οι γονείς χειρίζονται τα αδελφάκια που ζηλεύουν; μα και τα σκυλάκια, μωρά είναι!!!

 

Μάθε τα νέα μας!