Τα super foods έχουν μπει δυναμικά στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια. Εμείς επιλέξαμε 3 τροφές που θα απογειώσουν την υγεία του πιστού σας φίλου και είναι ήδη στην κουζίνα σας!

 

Φυλλώδη λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως ο μαϊντανός, η πικραλίδα, τα μαρούλια και η ρόκα είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν τα σκυλιά να καταπολεμήσουν τις τοξίνες. Χάρη στις αλκαλικές τους ιδιότητες, καταπολεμούν τις φλεγμονές, τα δερματικά προβλήματα, τα πεπτικά προβλήματα, ακόμη και τον καρκίνο.

Πώς θα τα φάνε: Επειδή τα σκυλιά δεν έχουν στην πέψη τα ένζυμα που απαιτούνται για να σπάσουν τα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών και να απελευθερώσουν τις θρεπτικές ουσίες, είναι πολύ σημαντικό να πολτοποιήσετε καλά τα χόρτα του σκύλου σας πριν τα προσθέσετε στο κανονικό φαγητό του. Το τελικό μίγμα πρέπει να είναι σαν πολτός, αρκετά ρευστό και να αποτελεί περίπου το 15% της συνολικής ποσότητας του φαγητού του.

Λαδι Καρύδας

Το λάδι καρύδας βοηθά στην πέψη, αυξάνει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, βελτιώνει τη μυρωδιά της αναπνοής, μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις, καταπολεμά την αρθρίτιδα και προωθεί την απώλεια βάρους.

Ψάξτε για οργανικό, ανεπεξέργαστο λάδι καρύδας για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα θρεπτικά συστατικά του είναι άθικτα και δεν υπάρχουν ανεπιθύμητα πρόσθετα. Χορηγήστε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού για κάθε 10 κιλά σωματικού βάρους, δύο φορές την ημέρα.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ευεργετικά βότανα. Είναι γνωστό αναλγητικό, αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντισηπτικό, και έχει επίσης αντικαρκινική δράση.

Μπορείτε να βρείτε κουρκουμά σε σκόνη στα ράφια με τα μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ ή το μπακάλικο. Για την καλύτερη απορρόφηση, θα πρέπει να συνδυάζεται με ένα λίπος, όπως το λάδι καρύδας, ή λίγο μαύρο πιπέρι. Χορηγήστε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού για κάθε 10 κιλά βάρους σκύλου, μία φορά την ημέρα.

Μάθε τα νέα μας!