Θέλετε να αισθάνεστε λιγότερο άγχος, πιο χαλαροί και πιο σίγουροι; Μήπως η απάντηση μπορεί να κουλουριαστεί στοργικά στην αγκαλιά σας; αγκαλιάζοντας το σκυλί ή τη γατούλα σας θα είστε πιο ευτυχισμένοι, πιο ήρεμοι και πιο ζεν.

Διαβάστε παρακάτω όλα τα οφέλη μιας χνουδωτής αγκαλιάς!

Ενισχύει τη διάθεσή σας

Όλοι νιώθουμε ανακούφιση όταν μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας παίρνουμε αγκαλιά το ζωάκι μας. Αυτό το ευχάριστο συναίσθημα προκαλείται από τις ενδορφίνες που απελευθερώνει ο οργανισμός σας όταν βλέπετε το κατοικίδιό σας. Οι ενδορφίνες σας δημιουργούν μια αίσθηση ευτυχίας και ικανοποίησης!

Ανακουφίζει τον πόνο

Οι ενδορφίνες έχουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Ανακουφίζουν τον πόνο. Πολλά νοσοκομεία, ακόμη και στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν «σκυλιά θεραπευτές» που επισκέπτονται τους ασθενείς του νοσοκομείου. Ακόμα και μισή ώρα χάδια με τον σκύλο την εβδομάδα έχει βοηθήσει πολλούς ασθενείς όλων των ηλικιών να αισθάνονται λιγότερο πόνο. Έτσι, την επόμενη φορά που έχετε ένα μικρό πονοκέφαλο, σπεύστε να αγκαλιάσετε το ζωάκι σας.

Μειώνει τα επίπεδα του άγχους

Όταν χαϊδεύετε το ζωάκι σας μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες και έτσι διώχνετε το άγχος σας μακριά! Πρόσφατα, ερευνητές στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι βρέφη που χάιδεψαν το σκυλάκι της οικογένειας για 15 λεπτά, είχαν μια απότομη αύξηση της ωκυτοκίνης - ενός νευροδιαβιβαστή που μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε το άγχος...

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα ζώα τους, μειώνεται η πίεση του αίματος. Η χαλάρωση, το γέλιο, το παιχνίδι με τα κατοικίδια, όλα αυτά βοηθούν τελικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι ψυχοσωματικές αντιδράσεις που περιγράψαμε παραπάνω βοηθούν επίσης να ενισχυθεί  το ανοσοποιητικό σας σύστημα και η συνολική σας υγεία. Άρα μαζί με την ασπιρίνη, πάρτε και μια αγκαλιά με την αγαπημένο σας σκύλο ή γάτα!

Αυξημένη αυτοπεποίθηση

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι οι άλλοι χρειάζονται τη φροντίδα τους, τείνουν να είναι πιο σίγουροι για τον εαυτό τους. Κανείς δε χρειάζεται περισσότερη φροντίδα από τα ζωάκια μας! Μας κάνουν να νιώθουμε απαραίτητοι και η φροντίδα που τους δίνουμε ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας. Επίσης, επειδή τα ζωάκια μας αποδέχονται όπως και αν είμαστε, μας επιτρέπουν να είμαστε περισσότερο αληθινοί με τον εαυτό μας.

Τα ζωάκια μας μας αγαπούν άνευ όρων. Επιβραβεύστε τα με πολλές αγκαλιές. Δεν είναι καλό μόνο για εκείνα, είναι καλό κυρίως για σας!

Μάθε τα νέα μας!