Ονειρεύεστε τη μέρα που με ένα σφύριγμα το σκυλάκι σας θα τα παρατάει όλα και θα τρέχει αμέσως σε σας; ίσως δεν είναι πολύ μακριά... μόλις 5 βήματα από σήμερα! 

Βήμα 1 Αγοράστε μία σφυρίχτρα. Το ακουστικό φάσμα ενός σκύλου είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας και είναι πολύ πιο ευαίσθητο στους ήχους υψηλής συχνότητας. Επιλέξτε μια ειδική σφυρίχτρα σκύλου καθώς έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν την μεγαλύτερη ανταπόκριση από το σκυλί σας, ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις, ή ακόμη και για σκύλους με προβλήματα ακοής.

Βήμα 2 Κάθε φορά που ταΐζετε το σκύλο σας το γεύμα του, σφυρίξτε κοφτά τρεις φορές. Πολύ γρήγορα, θα αρχίσει να συνδέει το σφύριγμα με την τροφή.

Βήμα 3 Μετά από λίγες μέρες, δοκιμάστε να σφυρίζετε πριν βάλετε το φαγητό κάτω. Το σκυλί σας πιθανώς ήδη σας παρακολουθεί προσεκτικά καθώς βάζετε τη σφυρίχτρα στα χείλη σας (Έλα, δεν είναι κουτό, ξέρει ότι ήρθε η ώρα για δείπνο και ξέρει ότι η σφυρίχτρα σημαίνει φαγητό!)

Βήμα 4 Λίγες ημέρες αργότερα, δοκιμάστε αυτό το εγχείρημα: πάρτε μαζί σας μια λιχουδιά και διαλέξτε μια ώρα που δεν συνδέεται με την ώρα του φαγητού. Σφυρίξτε τρεις φορές κοφτά. Με λίγη τύχη, ο σκύλος σας θα αφήσει ό, τι κάνει και θα τρέξει σε σας. Μπορεί να μην είναι η ώρα του φαγητού, αλλά εξακολουθεί να γνωρίζει ότι η σφυρίχτρα σημαίνει φαγητό. Έπαινος και απόλαυση. Επαναλάβετε το παιχνίδι σε διάφορα μέρη, εντός και εκτός σπιτιού. Οι πιθανότητες είναι, ότι ο σκύλος σας θα παρακολουθεί τη σφυρίχτρα και θα ανταποκρίνεται πριν καν ακόμη σφυρίξετε. Καλό είναι να του δίνετε μια λιχουδιά γι’ αυτήν την προθυμία!

Βήμα 5 Τέλος, δοκιμάστε το κόλπο αυτό σε ένα πάρκο, όπου υπάρχουν πολλοί  περισπασμοί, αλλά παραμένει ασφαλές περιβάλλον, σε περίπτωση που δεν έχει έρθει τρέχοντας το σκυλάκι σας μόλις του σφυρίξετε.

Φυσικά, η εκπαίδευση αυτή λειτουργεί καλύτερα, αν δεν προμηθεύετε στο σκυλάκι σας λιχουδιές σε συνεχή βάση και χωρίς προφανή λόγο…

Μάθε τα νέα μας!