Η σχέση αγάπης που δημιουργείται μεταξύ ανθρώπων και σκύλων εδώ και χιλιετηρίδες, έχει εμπνεύσει τους συγγραφείς από την αρχαιότητα ήδη. Ποιοι είναι οι σκύλοι σύμβολα της λογοτεχνίας; 

 

Άργος, Οδύσσεια

Ένα από τα πρώτα σκυλιά που κατέγραψε η δυτική λογοτεχνία, ο Άργος περίμενε τον κύριό του να επιστρέψει για είκοσι χρόνια και είναι ο μόνος που αναγνώρισε τον Οδυσσέα όταν επέστρεψε μεταμφιεσμένος στην Ιθάκη. Μόνον τότε, έχοντας δει το αφεντικό του να επιστρέφει με ασφάλεια στο σπίτι, ο Άργος πεθαίνει ήσυχα και γίνεται ένα διαρκές σύμβολο της πίστης και της αγάπης των σκύλων προς τους ανθρώπους τους.

 

Μιλού, Οι περιπέτειες του Τεν Τεν

Πού θα ήταν ο Τεν Τεν χωρίς τον Μιλού; μάλλον θα την είχε πατήσει άσχημα αρκετές φορές, (και το αντίστροφο, φυσικά). Ο Μιλού είναι ένα χρυσωρυχείο κυνικών σχολίων και λατρεύει να ειρωνεύεται την αφελή αισιοδοξία του Τεν Τεν και αν κάποιες φορές τα κόκαλα του αποσπούν την προσοχή, είναι εξαιρετικός στο να τα βγάζει πέρα στις δυσκολίες. Αρκεί να μένει μακριά από το ουίσκι!

 

Τότο, Ο Μάγος του Οζ

Πώς να μην αγαπά κανείς ένα μικρό μαύρο σκυλί με μακριά μεταξένια χαίτη και μικρά μαύρα μάτια που λαμπυρίζουν χαρούμενα σε κάθε πλευρά της αστείας μύτης του; ο σύντροφος της Ντόροθι, φαίνεται να είναι ένα κανονικό σκυλί στην αρχή, αλλά μόλις τα άλλα ζώα αποκαλύπτουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, ο Τότο παραδέχεται τελικά ότι μπορεί να μιλήσει κι εκείνος - απλά προτιμά να σιωπά!

 

Λάσση, Γύρνα σπίτι

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πιθανώς τη Λάσση από την τηλεόραση και το σινεμά, η ιστορία της ξεκινά από το βιβλίο που έγραψε ο Eric Knight το 1940 με τίτλο "Λάσση, Γύρνα σπίτι" που εξιστορεί το οδοιπορικό του σκύλου μέχρι να γυρίσει πίσω στο αγόρι που αγάπησε τόσο πολύ. Εκατομμύρια αναγνώστες το αγάπησαν και η Λάσση έγινε ηρωίδα πολλών βιβλιών, ταινιών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Μάλιστα η ράτσα των κόλλευ ταυτίστηκε με το όνομα Λάσση!

 

Ghost, Game of Thrones

Ξέρουμε, ξέρουμε: o Ghost είναι τεχνικά ένα είδος λύκου. Αλλά ΟΚ, οι λύκοι είναι πρόγονοι των σκύλων και ο Ghost είναι στην πράξη ο πιστός σκύλος και σταθερός σύντροφός του Jon Snow. Δυνατός, αθόρυβος και ολόλευκος, ήταν ο μόνος από τα αδελφάκια του που γεννήθηκε με τα μάτια του ανοιχτά, απόβλητος και ξεχωριστός όπως ο κύριος του!

 

Μάθε τα νέα μας!