Καταλαβαίνεις ότι χαίρεται που σε βλέπει μόλις μπαίνεις στο σπίτι επειδή ορμάει πάνω σου και η ουρά του κοντεύει να ξεκολλήσει! Εντάξει, αυτό είναι απλό. Το σκυλάκι σου όμως έχει και άλλους πιο υποσυνείδητους τρόπους με τους οποίους σου δείχνει την αγάπη του! 

 

1. Σηκώνει τα φρύδια

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν τα σκυλιά ενώνονται ξανά με τους ιδιοκτήτες τους, σηκώνουν τα φρύδια τους (το αριστερό, κυρίως). Ενώ όταν συναντούν έναν ξένο, το πρόσωπό τους είναι πολύ πιο ανέκφραστο.

2. Χασμουρητό

Έχεις ακούσει ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό, αλλά γιατί; Στους ανθρώπους, αυτή η ενστικτώδης αντίδραση συσχετίζεται με την ικανότητά μας για ενσυναίσθηση. Και στους σκύλους το ίδιο! Όταν χασμουριέσαι και ο σκύλος σου χασμουριέται μαζί σου, αυτό δείχνει τον συναισθηματικό σας δεσμό.

3. Σωματική επαφή

Είναι πάντα δίπλα σου και έχει την τάση να γέρνει πάνω σου. Οι ειδικοί συνεχίζουν να διαφωνούν για το αν αυτή η ιδιόμορφη συμπεριφορά είναι ένα σημάδι αγάπης ή ένα σημάδι κυριαρχίας, αλλά πρόσεξε ποιες ενδείξεις κάνουν τη διαφορά: αν δεν απαιτεί χάδια ή δεν ζητιανεύει για λιχουδιά ή δεν μπαίνει ανάμεσα σε σένα και ένα άλλο πρόσωπο για να σε προστατεύσει, τότε το πιο πιθανό είναι ότι σου δείχνει την αγάπη του με κάτι που μοιάζει με αγκαλιά.

4. Υποκλίνεται

Αν “υποκλίνεται” χαμηλώνοντας τον κορμό του, σου στέλνει μια φιλική πρόσκληση για να παίξετε μαζί. Τα σκυλιά - όπως και εμείς - είναι κοινωνικά ζώα και τους αρέσει να παίζουν με τα μέλη της ομάδας τους. Προφανώς είσαι ένα από αυτά!

5. Ουρά που κουνιέται χαμηλά

Είναι το κλασικό σημάδι ενός ευτυχισμένου σκύλου; ίσως και όχι. Το σκυλί σου κουνάει την ουρά του για να εκφράσει οποιοδήποτε αριθμό συναισθημάτων, ευτυχία, αλλά φόβο, ένταση, ή ακόμα και επιθετικότητα. Όταν είναι πραγματικά ευτυχισμένο, θα κρατήσει την ουρά του χαλαρά και χαμηλά στο έδαφος, κάνοντας σαρωτικές κινήσεις εμπρός και πίσω.

6. Επικοινωνία με τα μάτια

Οι ερευνητές έχουν μελετήσει την παρατεταμένη επαφή με τα μάτια μοιράζονται μεταξύ των σκύλων και των ανθρώπινων συντρόφων τους και ανακάλυψαν ότι προκαλεί αυξημένα επίπεδα οξυτοκίνης, που είναι η ορμόνη της αγάπης.

7. Χαμόγελο

Πώς χαμογελά ο σκύλος σου; Φαντάσου ορθωμένα αυτιά, μάτια που ανοιγοκλείνουν σιγά, χαλαρό μισάνοιχτο στόμα. Όλα αυτά είναι καλές ενδείξεις ότι είναι ευτυχισμένος - και το πιο σημαντικό, πιο ευτυχισμένος μαζί σου!

FaLang translation system by Faboba

Μάθε τα νέα μας!